Plazma torta sa višnjama i bananom

 

IMG_2534

Sastojci

  • 300 gr mlevene plazme
  • 150 gr margarina
  • oko3 dl mleka
  • 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera
  • 2-3 štangle čokolade za kuvanje
  • 100 gr ml. oraha
  • 50 gr suvog grožđa
  • 50 gr šarenih žele bombona
  • oko 200 gr višanja bez koštica
  • 1-2 kašike griza
  • 2 banane
  • 2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)

Način pripreme

  1. Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, ml. plazma keks, ml. orahe, mleko i na kraju suvo grožđe i seckane žele bombone.
  2. Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.
  3. U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri.
  4. Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta.
  5. Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.
  6. Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja.
  7. Preko poređajte banane isečene na kolutove.
  8. Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.