Skip to main content
Plazma torta sa višnjama i bananom
Sastojci
- 300 gr mlevene plazme
- 150 gr margarina
- oko3 dl mleka
- 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera
- 2-3 štangle čokolade za kuvanje
- 100 gr ml. oraha
- 50 gr suvog grožđa
- 50 gr šarenih žele bombona
- oko 200 gr višanja bez koštica
- 1-2 kašike griza
- 2 banane
- 2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)
Način pripreme
- Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, ml. plazma keks, ml. orahe, mleko i na kraju suvo grožđe i seckane žele bombone.
- Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.
- U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri.
- Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta.
- Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.
- Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja.
- Preko poređajte banane isečene na kolutove.
- Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.