Sok od Kupusa ....ili šolja rendanog kupusa

ili da se pije 2,5 dl soka od kupusa dnevno ili da se pojede po šolja rendanog kupusa, dodata u druge salate ili kao salata od kupusa.

-Iscedite sok od svežeg kupusa. Pijte dva puta dnevno po pola čaše soka, tokom tri nedelje, za lečenje gastritisa sa smanjenim lučenjem kiseline.


If it is acute gastritis, two to three days of fast may be enough, but if it's a chronic ... A combination of carrot and spinach juice is also considered to be very effective for treating gastritis.


200 ml spinach juice with 100 ml of carrot juice.




======================================================================


Danas znamo i da kupus (kao i druge krstašice) sadrži i brojna antikancerogena i antioksidantna jedinjenja. Kupus ubrzave metabolizam estrogena, a smatra se da to pomaže da se zaustavi rak dojke i da se potisne rast polipa koji prethode raku debelog creva. Istraživači smatraju da konzumacija kupusa više od jednom nedeljno smanjuje rizik od razvoja raka debelog creva kod muškaraca za 66 %.

Jedno statističko istraživanje u Japanu otkrilo je da su ljudi koji su jeli najviše kupusa imali najmanju stopu smrtnosti od svih vrsta raka.

Dr Robert Giler (Giller) u svojoj knjizi o prirodnim lekovima preporučuje ili da se pije 2,5 dl soka od kupusa dnevno ili da se svakodnevno pojede po šolja rendanog kupusa, dodata u druge salate ili kao salata od kupusa.


On takođe citira jedan eksperiment u bolnici sa kojim je bio upoznat, u kome je grupa pacijenata koji su pili sok od kupusa bila izlečeni od čira za deset dana.

I još, treba reći da je kiseli (fermentisani) kupus možda još i pogodniji u lekovite svrhe, jer sadrži veliku količinu laktobacila i bakterija plantatum, koje su već počele da razlažu kupus i tako čine da se korisne materije iz njega lakše usvoje. Ti mikroorganizmi, zvani i probiotici, uvećavaju energiju našeg oraganizma i pomažu digestivnim procesima u celini. Oni stvaraju sredinu koja je nepovoljna za razvoj kandide. I ne samo to. Ove prijateljske bakterije (probiotici) se bore i protiv Helicobactera pylori, koji se danas, opravdano ili ne, smatra uzročnikom čira. Dobro je znati i da je beli luk značajna lekovita biljka koja snažno deluje protiv razvoja helikobaktera

http://www.zdravahrana.com/prirodne-terapije/biljke-kao-lek/lekovitost-soka-od-kupusa.html



GASTRITIS SA SMANJENIM LUČENJEM KISELINE – 5 NARODNIH RECEPATA

-Iscedite sok od svežeg kupusa. Pijte dva puta dnevno po pola čaše soka, tokom tri nedelje, za lečenje gastritisa sa smanjenim lučenjem kiseline.


 -Iscedite sok od crne ribizle. Pijte po 1/4 čaše, tri puta dnevno,za lečenje gastritisa sa smanjenim lučenjem kiseline. -Za lečenje gastritisa sa smanjenom kislinom, 100 grama suvog lišća bokvice sipajte u veću [...]